Enjoyprints.nlDruktechnieken

Foto bij druktechnieken pagina

Uitleg druktechnieken

Er zijn diverse technieken om textieldruk mee uit te voeren. De keuze voor een techniek is afhankelijk van diverse factoren zoals het type materiaal, het aantal, de afmetingen, het aantal kleuren, de levertijd maar ook het beeld of logo dat erop moet komen.

FLEXDRUK

Bij deze techniek wordt uit een rol gekleurde textielfolie de opdruk gesneden met een plotter. Na het snijden wordt al het materiaal dat niet bij de opdruk hoort weg gepeld. Daarna wordt met een hittepers de opdruk aangebracht op het textiel. Afhankelijk van het aantal stuks en de gewenste kleur is dit de ideale manier voor het bedrukken van t-shirts, truien en ander textiel. Dit is ook een ideale manier om verschillende namen en (rug)nummers op shirts aan te brengen. Flexdruk is uitstekend wasbaar en kleurecht.

FULL COLOUR FLEXDRUK

Deze techniek is gelijk aan flexdruk alleen wordt hierbij de afbeelding digitaal gedrukt op textielfolie. Hierdoor is het mogelijk om in kleur (full colour) logo’s, foto’s, kleurvlakken met kleine teksten en zelfs een kleurverloop te drukken. Na het drukken wordt de folie met de plotter uitgesneden en met de hittepers aangebracht op het textiel. Het is mogelijk op op vele verschillende soorten textiel, zoals katoen, polyester, nylon of gemengde stoffen te drukken.

ZEEFDRUK

Bij zeefdruk wordt via een drukraam (zeef) de opdruk op het textiel aangebracht. Je kunt met deze techniek kun je gedetailleerde opdrukken, volvlakken en exacte kleuren produceren. De kleur (inkt) wordt gemengd en dus kun je elke PMS kleur maken. Deze opdruk is uitstekend wasbaar en kleurecht. Zeefdruk is mogelijk vanaf 10 stuks.

BORDUREN

Borduren heeft een luxe uitstraling en is bij uitstek geschikt is voor logo’s of teksten op jassen, truien, bedrijfskleding, etc. Met speciale software wordt er een digitaal borduurpatroon gemaakt om dit vervolgens via computergestuurde borduurmachines aan te brengen op het textiel. Door het gebruik van hoogwaardige garens is borduurwerk uitermate geschikt om heet te wassen en is zeer slijtvast.

SUBLIMATIE

Voor het bedrukken van sportkleding (vaak polyester) is sublimatie de oplossing, met deze techniek wordt in full colour op een transferpapier in spiegelbeeld geprint en daarna met een hittepers en een temperatuur van 200 graden of meer aangebracht op de textiel. De combinatie van druk en temperatuur zorgen ervoor dat de inkt gaat vergassen en indringt in de textiel. Hierdoor ontstaan er krachtige kleuren en is het textiel uitermate bestand tegen wassen.

GEBORDUURDE EN GEWEVEN BADGES

Geborduurde of geweven badges leveren wij in diverse formaten en kleuren. De badges worden veel toegepast op bedrijfskleding, verenigingskostuums maar ook op kleding die moeilijk of niet bedrukbaar is.